Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Date generale despre Serviciile sociale din comuna Tomești

În anul 2011, conform INSS, la nivelul comunei Golăiești erau înregistrați 23,8% pensionari din totalul populației comunei.

În comuna Golăiești aproximativ 20 de familii beneficiază de venitul minim garantat. O atenție deosebită din partea serviciilor sociale primesc și familiile în care cel puțin un părinte este plecat la muncă în străinătate. În comuna Golăiești sunt înregistrate și de familii în care părinții sunt plecați la muncă în străinătate, de 2 ori mai multe familii în 2014 decât în anul 2007, în condițiile în care la nivelul Zonei Metropolitane numărul familiilor în care părinții sunt plecați la muncă în străinătate s-a dublat.

În satul Golăiești a fost construit, prin fonduri europene un Centru de îngrijire copii, tocmai pentru a veni în sprijinul familiilor nevoiașe și pentru a da o șansă copiilor spre o educație mai bună. Datorită faptului că acest centru a fost construit prin fonduri europene, el beneficiază de tot felul de dotări necesare în activitatea zilnică de învățământ și, în același timp pentru a asigura condiții net superioare față de ceea ce au acasă copii ce învață aici, pentru a asigura condiții umane și normale în desfășurarea unei astfel de activități. Acest centru asigură și personalul necesar și calificat în desfășurarea activității.

Ultima actualizare: 17:27 | 20.04.2024

Trimite o
întrebare

Sari la conținut